Πριν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τα έλαια στα μαλλιά σας, θα πρέπει να ξέρετε γιατί τα έλαια ψυχρής πίεσης και η Θεραπεία Μαλλιών με Έλαια είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

ΛΑΔΙΑ, ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ

Υπάρχει ένας ιδιαίτερος παράγοντας που χαρακτηρίζει τα έλαια μαλλιών που δεν έει κανένα σαμπουάν ή βάλσαμο. Δηλαδή, τα έλαια είναι φτιαγμένα από μικροσκοπικά μόρια που μπορούν να διεισδύσουν σε όλα τα στρώματα των μαλλιών για να δώσουν βαθιά θρέψη και αναγέννηση. Τα μόρια στα έλαια λειτουργούν ως ένα καλά οργανωμένο πλήρωμα ανακαίνισης που είναι σε θέση να αποκαταστήσει τα μαλλιά σας, τούβλο με τούβλο.

Και δεν σταματάνε εδώ. Τα έλαια είναι απόλυτα φυσικά και ασφαλή ως εκ τούτου, αποτελούν μια αποτελεσματική θεραπεία για τους βολβούς της κεφαλής και των μαλλιών. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτό είναι το μέρος (μέσα στο τριχωτό της κεφαλής και τα τριχοθυλάκια) όπου η ομορφιά των μαλλιών σας αρχίζει, ο βολβός των μαλλιών είναι το εργοστάσιο υγείας τους. Χωρίς την κατάλληλη φροντίδα των βολβών των μαλλιών, τα μαλλιά απλώς χειροτερεύουν, αρχίζουν να πέφτουν, σταματούν να αναπτύσσονται, γίνονται λεπτά και εύθραυστα.

olejowanie wlosowΠΟΡΩΔΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Τα ευεργετικά, επιδιορθωτικά μόρια, από τα οποία αποτελούνται τα έλαια, δεν έχουν το ίδιο μέγεθος και ευτυχώς συμβαίνει αυτό επειδή η δομή των μαλλιών επίσης ποικίλλει. Κάθε ένας από εμάς έχει διαφορετικό τύπο μαλλιών που μπορεί εύκολα να καθοριστεί χάρη στο πορώδες των μαλλιών.

Για να διευκρινιστεί, το πορώδες των μαλλιών καθορίζεται από το βαθμό στον οποίο οι επιδερμίδες της τρίχας ανυψώνονται από την επιφάνεια της τρίχας. Όσο μεγαλύτερο είναι το χάσμα ανάμεσα στην επιδερμίδα και τα μαλλιά που υψώνεται, τόσο μεγαλύτερο και το πορώδες των μαλλιών. Υπάρχουν τρία βασικά κριτήρια που καθορίζουν το πορώδες των μαλλιών. Μετά από αυτά, μπορείτε να μάθετε εάν:

  • τα μαλλιά σας έχουν χαμηλό πορώδες (οι επιδερμίδες των μαλλιών αλληλοεπικαλύπτονται στενά μεταξύ τους, τα μαλλιά είναι ομαλά και σχετικά παχιά, δυστυχώς τα μαλλιά είναι δύσκολο να φτιαχτούν)
  • τα μαλλιά σας είναι μεσαίου πορώδους (οι επιδερμίδες είναι ελαφρώς ανυψωμένες που επηρεάζουν την εμφάνιση των μαλλιών και την κατάστασή τους, τα μαλλιά είναι φριζαρισμένα, δεν είναι ούτε βαριά ούτε παχιά, επηρεάζονται από τον στατικό ηλεκτρισμό εύκολα, απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και του χειμώνα, οι τοξίνες που προέρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον μπορούν να περάσουν μέσα στη δομή των τριχών και να καταστρέψουν την εσωτερική δομή της)
  • τα μαλλιά σας είναι υψηλού πορώδους (αυτό σημαίνει ότι τα μαλλιά είναι πολύ αδύναμα, εύθραυστα, λεπτά και αφυδατωμένα, απορροφούν γρήγορα το νερό και τις τοξίνες από το περιβάλλον, είναι εύθραυστα και φριζάρουν)

ΠΟΡΩΔΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΛΑΔΙΑ

Η γνώση του πορώδους των μαλλιών σας θεωρείται εξαιρετικά σημαντική διότι σας επιτρέπει να επιλέξετε τη σωστή φροντίδα των μαλλιών που ταιριάζει απόλυτα με αυτά. Φυσικά, το πορώδες των μαλλιών μπορεί να μετρηθεί σε έναν τριχολόγο. Παρ’ όλα αυτά, χάρη στην προσεκτική παρατήρηση σε συνδυασμό με τις περιγραφές του πορώδους των μαλλιών μπορείτε να βάλετε τα μαλλιά σας στη σωστή κατηγορία.

ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΩΔΕΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Εάν ακόμα δεν είστε σίγουροι ποιος πορώδης τύπος είναι τα μαλλιά σας, κάντε αυτό το απλό τεστ πορώδους μαλλιών.

Πάρτε μια καθαρή τρίχα που είναι απαλλαγμένη από οποιαδήποτε μαλακτικά ή άλλα προϊόντα styling μαλλιών και βάλτε την σε ένα μπολ με νερό. Μετά από 10 λεπτά, ελέγξτε τι συνέβη με την τρίχα:

  1. Η τρίχα επιπλέει στην επιφάνεια – έχετε χαμηλά πορώδη μαλλιά
  2. Η τρίχα βυθίζεται μέχρι τη μέση του μπολ – έχετε μεσαία πορώδη μαλλιά
  3. Η τρίχα πέφτει κάτω κάτω και έχει φτάσει στο κάτω μέρος του μπολ – έχετε υψηλά πορώδη μαλλιά

ΠΟΡΩΔΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ – ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ;

Σίγουρα αυτά τα δύο πράγματα συνδέονται μεταξύ τους.

Όσο υψηλότερο το πορώδες των μαλλιών, τόσο πιο χαλασμένα και αφυδατωμένα είναι τα μαλλιά.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα μαλλιά χαμηλού πορώδους είναι εντελώς υγιή. Κάθε τύπος μαλλιών έχει τα δικά του προβλήματα να αντιμετωπίσει. Για να σας το αποδείξουμε, οι γυναίκες με υψηλά πορώδη μαλλιά κάνουν τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια να φτιάξουν τα μαλλιά τους όπως θέλουν. Τα υψηλά πορώδη μαλλιά πρέπει να προστατεύονται συνεχώς από ζημιές, να ενυδατώνονται και να τρέφονται τακτικά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι τα μαλλιά χαμηλού πορώδους δεν απαιτούν καμία προσοχή. Το κύριο πρόβλημα είναι η έλλειψη ευελιξίας. Αυτό το είδος μαλλιών είναι σκληρό και δύσκολο στο φτιάξιμο. Οι γυναίκες με χαμηλά πορώδη μαλλιά συχνά υποφέρουν από προβλήματα με το τριχωτό της κεφαλής τους, με υπερβολική παραγωγή σμήγματος, που κάνει τα μαλλιά λιπαρά και, ταυτόχρονα, αποδυναμώνει τους βολβούς και συμβάλλει στην τριχόπτωση.

Πραγματικά, γνωρίζοντας το επίπεδο πορώδους των μαλλιών σας είναι το κλειδί για την επιλογή της κατάλληλης φροντίδας των μαλλιών και την παροχή των ουσιών που χρειάζονται.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΕΤΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΩΔΕΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΣΑΣ;

Τα λάδια για τα μαλλιά μπορούν να συνδυαστούν με τον τύπο πορώδους ελέγχοντας το περιεχόμενο συγκεκριμένων λιπαρών οξέων που περιέχει κάθε έλαιο. Κάθε οξύ από την ωμέγα ομάδα έχει διαφορετικά μεγέθη μορίων που ταιριάζουν στα κενά που δημιουργούνται από τις ανυψωμένες επιδερμίδες, και έτσι ταιριάζουν με το πορώδες των μαλλιών. Εδώ είναι το σχέδιο που θα σας βοηθήσει να ταιριάξετε ένα λάδι με το πορώδες των μαλλιών:

ΜΑΛΛΙΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΠΟΡΩΔΟΥΣ

Επιλέξτε λάδια που περιέχουν κορεσμένα λιπαρά οξέα, εκείνα των μικρών διεισδυτικών μορίων. Αυτά τα έλαια είναι κυρίως: λάδι καρύδας, λάδι babassu και φοινικέλαιο.

ΜΑΛΛΙΑ ΜΕΣΑΙΟΥ ΠΟΡΩΔΟΥΣ

Επιλέξτε λάδια που περιέχουν μονο-κορεσμένα λιπαρά οξέα από ωμέγα-7 και ωμέγα-9. Τα μόρια τους είναι ημι-διεισδυτικά. Αυτά τα έλαια είναι ως επί το πλείστον: αργανέλαιο, έλαιο macadamia, έλαιο αμυγδάλου, έλαιο αβοκάντο και σησαμέλαιο.

ΜΑΛΛΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΠΟΡΩΔΟΥΣ

Επιλέξτε λάδια που περιέχουν πολυ-κορεσμένα λιπαρά οξέα από ομάδες ωμέγα-3 και ωμέγα-6. Τα μόρια είναι μεγάλα ώστε να ταιριάζουν με τα μεγάλα κενά που δημιουργούνται από τις ευρέως ανοιχτές επιδερμίδες. Αυτά τα έλαια είναι κυρίως: λάδι από λιναρόσπορο, κολοκυθόσπορο, ηλιέλαιο και λάδι από καλαμπόκι.

Ο συνδυασμός ελαίου με το πορώδες των μαλλιών είναι ένα τεράστιο βήμα που πρέπει να κάνετε για να κάνετε τα μαλλιά σας όμορφα. Το τελευταίο, μικρό βήμα είναι η επιλογή της καταλληλότερης μεθόδου θεραπείας των μαλλιών.

Το λάδι μπορεί να εφαρμοστεί στα μαλλιά με διάφορους τρόπους.

Λάβετε υπόψη ότι τα καλύτερα αποτελέσματα παρέχονται ΠΑΝΤΑ με την εφαρμογή του ελαίου όχι μόνο στα μαλλιά αλλά και (κυρίως) στο τριχωτό της κεφαλής. Μόνο αυτή η μέθοδος παρέχει βαθιά αναγέννηση στα μαλλιά. Προφανώς, υπάρχουν και έλαια που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή θεραπείας. Αυτά είναι κυρίως έλαια που περιλαμβάνονται στα προϊόντα styling μαλλιών. Τέτοια καλλυντικά δεν βελτιώνουν τη δομή των μαλλιών για πολύ.

ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΕ ΛΑΔΙ

  1. ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ – εφαρμόστε λάδι σε στεγνά ή υγρά μαλλιά και τριχωτό της κεφαλής. Ωστόσο, αν δεν έχετε χρόνο για μια ολονύκτια θεραπεία ή αν απλά δεν σας αρέσει να κοιμάστε με τα μαλλιά σας καλυμμένα με λάδι – αφήστε το λάδι μόνο για μια ώρα ή δύο. Αρκεί το λάδι να έχει αρκετό χρόνο για να δράσει και να θεραπεύσει τα μαλλιά σας.
  2. ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΗΣ ΩΡΑΣ – χρησιμοποιήστε το λάδι ακριβώς πριν το λούσιμο – εφαρμόστε το σε στεγνά μαλλιά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το λάδι σε υγρά μαλλιά αντί για κανονική μάσκα μαλλιών.
  3. ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ – μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες ελαίου στο αγαπημένο σας μαλακτικό μαλλιών για να εντείνετε τη δράση του προϊόντος.
  4. ΩΣ ΟΡΟ ΣΕ ΣΤΕΓΝΑ ΜΑΛΛΙΑ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΛΥΣΙΜΟ – αυτή η μέθοδος στοχεύει κυρίως στην εξημέρωση και γρήγορο καλλωπισμό των μαλλιών. Προστατεύει τα μαλλιά από τις υψηλές θερμοκρασίες, φροντίζει τα άκρα των μαλλιών και τους προσφέρει εκπληκτική λάμψη.